Tarieven

In Nederland moeten tandartsen zich houden aan de tarieven die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De tarieven zijn wettelijk en gelden voor elke tandarts. Dit betekent dat een behandeling bij de ene tandarts niet duurder of goedkoper kan zijn dan bij de andere tandarts.

U kunt alle behandelingen met bijbehorende codes en tarieven terug vinden op de website van de NZa, ga hiervoor naar www.nza.nl.

Voorafgaand aan de behandeling kunt u van ons een kostenbegroting krijgen. U weet dan precies wat de totale kosten van de behandeling zijn en kunt u navragen bij uw verzekeraar wat u vergoed krijgt. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en weet u precies waar u aan toe bent.

Zegt u een afspraak niet op tijd af, dan zijn wij genoodzaakt om voor de gereserveerde tijd code C90 in rekening te brengen. 

Infomedics

De rekening voor uw consult wordt verstuurd vanuit Infomedics. Via Infomedics verloopt al het notaverkeer van onze praktijk. Deze organisatie is gespecialiseerd in het factureren en innen van tandartsdeclaraties.

Indien Infomedics en overeenkomst heeft met uw zorgverzekeraar, dan wordt de rekening direct doorgestuurd naar uw zorgverzekering. In het geval dat uw zorgverzekering niet alles vergoed ontvangt u dan via Infomedics of via uw zorgverzekering een zogenaamde ‘restnota’ voor het niet vergoedde gedeelte.

Heeft uw zorgverzekeraar geen overeenkomst met Infomedics  dan ontvangt u zelf de gehele nota. Bent u wel verzekerd voor tandheelkundige zorg dan kunt u, na betaling aan Infomedics, zelf de kosten declareren bij uw zorgverzeraar.

Voor meer informatie over Infomedics, ga naar de website: www.infomedics.nl

Voorafgaand aan een behandeling, kunt u van ons een kostenbegroting krijgen. U weet dan precies wat de totale kosten van de behandeling zijn en kunt navragen bij uw verzekering wat u vergoed krijgt. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en weet u precies waar u aan toe bent.

Betalingsvoorwaarden

Op de betalingen in onze praktijk zijn de betalingsvoorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) van toepassing.

Op zoek naar een nieuwe tandarts?

Wij nemen nieuwe patiënten aan!